Wat voor onderzoek wordt er gedaan om het risico op vallen te verkleinen?
Bepaalde medicijnen kunnen vallen veroorzaken. Door onderzoek willen wij uw valkans verkleinen. Artsen vinden het vaak lastig om patiënten met een hoog valrisico goed advies te geven over medicijngebruik. Ook zijn patiënten zich er niet altijd van bewust dat bepaalde medicijnen de kans op een val kunnen vergroten.

In ons onderzoek ontwikkelen we een digitaal hulpmiddel voor artsen en patiënten. Dit hulpmiddel helpt artsen en patiënten met het maken van betere keuzes rondom medicijngebruik. Hiermee willen we de kans op een val verkleinen.

Ik wil meedoen
Als u graag een bijdrage aan ons onderzoek wilt leveren dan kunt u contact opnemen via adfice-it@amsterdamumc.nl. U kunt dan bijvoorbeeld benaderd worden om uw mening te geven in een ouderen panel of om mee te doen aan toekomstig onderzoek.

Ik doe al mee aan de ADFICE_IT studie en ik heb een vraag
Dan kunt u het beste contact opnemen via adfice-it@amsterdamumc.nl.

Wat kan ik zelf doen om mijn valrisico te verlagen?
Om uw valrisico te verlagen is het belangrijk dat u voldoende lichaamsbeweging krijgt en stevige schoenen gebruikt. In sommige gevallen kan het aanpassen van medicijngebruik leiden tot een lager valrisico. Dit gaat uiteraard altijd in overleg met een arts of apotheker. Voor meer tips voor het verlagen van uw valrisico zie de website laatjenietvallen.nl, of onze folder.